Ajo qe ndodhi ne Shqiperi nuk ka ndodh per faj te tokes po per faj te kokes.

Dhe kjo eshte e vertete sepse termeti ka rene dhe ne Greqi dhe Bosnje por asnje dem nuk eshte konfirmuar.

Qe keshtu ne shqiperi cdo gje eshte rrumpalle dhe ne po marrim ate qe kemi gatuar per 30 vjet demokraci.

Por ja cfare thote Maks Velo.

“Unë mendoj se në këto ndërtesa janë bërë shkelje në kodin e ndërtimit. Kjo ndodh për faj të kokës dhe jo për faj të tokës. Shtresat janë një nga arsyet kryesore që e dobësojnë një ndërtesë, nëse një ndërtesë është projektuar për 5 kate, në Shqipëri bëhet 8 kate dhe kjo ndikon jo pak. Po ashtu janë dhe shumë faktorë në ne mund ti analizojmë, si marka e betonit, kolonat mbështetëse, fakti që shumë ndërtesa që ishin ngjitur me ndërtesat nuk kanë pësuar pas oja e konfirmojnë këtë gjë”, e përfundoi fjalën e tij Velo.