Hekurosja, gatimi dhe pastrimi shtëpisë zakonisht konsiderohen si punë vetëm për femrat.

Por një shkollë në Spanjë po punon fort kundër pabarazisë gjinore ne punet e shtepise.

Fjala është për shkollën Montecastelo në Spanjë.

Në këtë shkollë të gjithë djemve u mësohen ‘lëndë’: si të gatuajnë, si të hekurosin dhe si të pastrojnë shtëpinë.

Kjo shkollë e ka quajtur nismën “Barazia mësohet me veprime”.

Vetë kjo shkollë është hapur që prej një viti në qytetin Vigos.

Djemtë aty marrin edhe mësime në zdrukthtari dhe ndërtim.

Por gjithashtu bejne përgatitje edhe ne zanate si elektricistë apo hidraulikë.

Per te mos harruar eshte se djemve aty u mësohet edhe ekonomia shtëpiake dhe qepja e rrobave të ndryshme.