Pasojat tek pacientet e infektuar me COVID-19 mund të jete mosfunksionimi erektil tek meshkujt ndaj ky eshte nje studim i fundit qe covidi mund te le pasoja te burrat.

Disfunksioni erektil i përcaktuar nga Klinika britanike Mayo është pamundësia për marrëdhënie normale dhe disa nga simptomat e tij përfshijnë dëshirë të zvogëluar mardhenie ne cift dhe kjo eshte e vertetuar ne kete klinik.

Zbulimi u bë nga Dena Grayson, një eksperte e sëmundjeve infektive, ndërsa fliste për LX News.

“Tani e dimë që njerëzit mund të kenë efekte shëndetësore afatgjata nga ky virus, ndërlikimet neurologjike dhe tani ekziston një shqetësim që burrat mund të kenë probleme afatgjata të mosfunksionimit erektil nga ky virus, sepse ne e dimë që shkakton çështje në vaskulaturë”, tha Grayson.

Ndaj eshte koha ku duhet te tergojm kujdes dhe te jemi te kujdesshem.