Ideja e fundit e “Helicopter Money” eshte qe cdo qytetari te eurozones te marr 200 euro ne muaj.

Behet fjale per nje teori konspirative apo nje ide te re.

Kete ide e ka dhene Ben Bernanke,guvernator i F.R. që ka rikthyer iden nga Milton Friedman, që konsiderohet edhe si babai i teorisë monetare dhe që ka marrë edhe çmimin Nobel për Ekonominë.

Kjo do te ishte nje ide e mire per te ndihmuar njerezit me nivel mesatar dhe ata qe jane te varfer por ende eshte ne letra si projket.

Politika te reja jane duke u aplikuar qe kjo enderr te behet realitet per te ndihmuar njerezit qe kane nevoj.