Siç shkruan euronews, një valë e ajrit të ngrohtë e bartur nga Stuhia Elsa po shtynë përreth Atlantikut nga Karaibet dhe Stuhia Fabian po përhapë nxehtësi nga deti Mesdhe dhe Afrika e Veriut.

Kështu, temperaturat pritet të arrijnë deri në 16 gradë C në Palermo në Sicili si kurre me pare. Madje, edhe St. Petersburgu i cili zakonisht është i ftohtë në këtë pjesë të vitit, do të shohë temperaturat deri në 5 gradë C, sipas BBC.Nuk mendohej qe te ndodhte keshtu.

Historikisht, ish-kryeqyteti rus ishte aq i ftohtë gjatë dimrit që lumi Neva ngrin mbi të.Dhe bora fillon dhe bie.

Ndërkohë, Zvicra regjistroi të martën temperaturën e saj më të lartë ndonjëherë në dhjetor (20,5C) dhe nuk ka të ngjarë të ketë borë për fund vit. Në Gjenevë, parashikimi është për 10 gradë C dhe shi.

Michael Krucker, një parashikues i motit me Meteonews në Zvicër, tha se bora nuk ka të ngjarë të bie në vend, përveç vendbanimeve në lartësi prej mbi 1.000 metrash. Vendi normalisht ka një shans 20-30%.

Keshtu nuk pritet te biej debore ne qytet pervec vendeve me 1000 metra lartesi neper fshatra te larget apo male.

Ndaj ky fund vit pritet te jete me i qete me temperatura normale.