Tenderi per hekurudhen eshte hapur.Hekurudha Tirane Durres do te jete nje realitet.

Te gjitha investimet do te behen nga fondet e Bankes Europiane per Rindertim dhe Zhvillim.

Ministria e Infrastruktures mendon se cmimi i biletes do jete 1.5 deri ne 2 euro.

Megjithate ky cmim mund te pesoj dhe ndryshim ne ulje apo ne ngritje.

Linja do te ndihmoj qytetaret e Durresit per te shkuar me shpejte ne Tirane dhe anasjelltas.