Të gjithë turistët do i nënshtrohen testit të Koronavirusit dhe 14 ditë karantinë në rast të një rezultati pozitiv.

Plani i plotë:

“Për mbërritjet e fluturimeve ndërkombëtare nga 15 deri 30 qershor do të respektohen udhëzimet e BE për ndalimet e non-essential travel nga vendet jashtë BE-së.

Aeroporti ndërkombëtar Eleftherios Venizelos në Athinë

•Hiqet ndalimi i fluturimeve nga Italia, Spanja dhe Holanda;

•Lejohen fluturime për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut vetëm për essential travel;

•Vijon ndalimi për Britaninë e Madhe dhe Turqinë

Aeroporti i Selanikut

•Lejohen të gjitha fluturimet;

•Vijon ndalimi i ndalimit të fluturimeve nga Italia, Spanja, Holanda, Britania e Madhe, Turqia,
Shqipëria, Maqedonia e Veriut.

MBËRRITJET DETARE PËR PERIUDHËN 15/6-30/6

•Ndalohet lundrimi i anijeve nga jashtë në portet greke;

•Lejohet vetëm për varkat rekreative me ekuipazhin.

MBËRRITJET TOKËSORE 15/6-30/6

Kufij tokësorë të mbyllur nga Turqia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut (përveç udhëtimeve
absolutisht të domosdoshme të punës); Hapur me Bullgarinë.

MBËRRITJET nga 1 KORRIKU FLUTURIMET NDËRKOMBËTARE

•Mbërritje në të gjitha aeroportet në vend;

•Koordinim me propozimin e BE për listën e vendeve të treta me të cilat do të vazhdojnë kufizimet.

MBËRRITJET nga 1 KORRIKU MBËRRITJE TOKËSORE

•Heqja e kufizimeve nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut;

•Rishqyrtim deri në 30/6 për Turqinë.