Ne Shqiperi gjyshet tona kryesisht kane pasur nje jete te veshtire me vuajtje dhe plot sakrifica. Qe nga periudha e luftes e deri sa kaluan ne regjimin komunist te gjitha u sfiliten me halle pa fund.

Gjithmone jane munduar te kursejne e te fshehin gjerat me vlere per te patur me shume siguri. E tashme ne demokraci duket se cdo gje u ka ngelur si me pare ose ndoshta nuk bejne dot ndryshe.

Brezi i ri ka shume mundesi qe te mos e kuptoje, por gjjyshet tona shpesh fshehin parate ne gjokssi vendin me te sigurt per to. Por ka edhe te tjera qe fshehin sendet e vogla me vlere ne corape apo poshte fustanit.

Prandaj ju shpjegojme edhe rastin e kesaj gjysheje ne foto e cila shihet ulur diku per te pire kafe ne nje local te tiranes.

Ajo qe kamarieres i beri shume pershtypje ishte veprimi i kesaj gjyshej eqe i futi parate ne corape.

Ketu vlen thenia se zakoni vdes me shpirtin, dhe sado qe kohet ndryshojne zakonet e vjetra zor ti ndryshojne keto thinjoshet tona shume te dashura.