Pas shume shteteve te ndryshme qe ndihmuan Shqiperine tani i bashkohet dhe Gjermania me shume e madhe 4 milion euro.

Keto para do te ndertojne zonat e prekura nga 26 nentori dhe lajmin e ben te ditur ambasadori gjerman Peter Zingraf dhe tha se :”Se Gjermania do ta ndihmojë Shqipërinë të rimëkëmbët pas kësaj sprove dhe të bëjë të mundur rikthimin e shtepive së qytetarëve në normalitet.

Zingraf gjithashtu u shpreh se ky grant është një ndër elementët e mbështetjes së qeverisë federale për Shqipërinë.

Ndaj nje falenderim shkon per shtetin Gjerman per ndihem e madhe dhe mbeshtetjen ndaj populllit Shqiptar.