Gazeta e madhe Amerikane The New York Times i ka kushtuar një artikull lekundjeve qe ndodhen ne 26 nëntorit të vitit qe kaloi.

Sipas saj në Shqipëri shpesh ndërtimi kompromentohet nga korrupsioni, kurse theksohet se Ballkani ku bën pjesë dhe vendi ynë, është shkatërruar disa herë nga lekundjet sizmike.

“Nga Bukureshti në Rumani, deri në Sofje të Bullgarisë si dhe në mbarë vendet e Ballkanit në Evropën juglindore, qeveritë e njëpasnjëshme nuk kanë marrë masa për rreziqet që paraqesin ndërtesat e vjetra. Miliona njerëz jetojnë në shtëpi ku ka pak gjasa të mbijetojnë nga një tërmet i madh, thonë ekspertët.

Ndaj duhet te bejne kujdes.E nesermja duhet te jete me e sigurt ndaj ndertuesit duhet te kene kujdes kur ndertojne.

Prof. Radu Vacareanu, rektor i Universitetit Teknik të Inxhinierisë së Ndërtimit të Bukureshtit, tha se asnjë vend nuk ishte me të vërtetë i gatshëm për një tërmet në shkallë të gjerë, përveç ndoshta Japonisë.