Pothuajse te gjithe ne bejme nje gabim ‘trashanik’ kur e karikojme celularin.

Keshtu duke qene se shumicen e hereve e leme celularin deri n perqindjen e fundit pa e kakirkuar, pastaj na kap ‘fiksimi’ se duhet ta leme sa me shume ne karikim per te marre ‘ushqim’.

Por sipas “Business Insider” ky cilesohet si nje gabim pasi ndikon te bateria.

“Nëse mendoni të mbushni telefonin 100% duke e mbajtur në prizë gjatë tërë natës, atëherë një veprim i tillë sigurisht se do të ketë ndikim negativ – do ta plakë baterinë. Plakja e litiumit të baterisë apo më mirë thënë elementet kimike brenda saj, humbin efiçencën duke bërë që bateria të shpenzohet më shpejtë se zakonisht”, thote drejtori i nje kompanie gjermane Dominik Schulte.

Ai vazhdon duke sqaruar se te gjitha baterite e litiumit kane nje limit ne jetegjatesi dhe pavaresisht se cfare bejme, kapaciteti i baterise i thene ndryshe jetegjatesia e tij, do te ‘degradoje’ ashtu si ju e perdorni.