Fshatrat dhe zona e thella jane larg interesimit te shtetit dhe shteti shkone ne keto zona sa per te marre votat dhe kthehet cdo 2 apo 4 vjet vetem per vota.

Nje histori ka ndodhur ne nje fshat te Klosit.

Ne fshatin Plan i Bardhe ne Bashkine e Klosit 8 femije shkojne ne shkolle ne kushte shume te veshtire.

Ata shkojne ne kopeshte dhe ne shkolle dhe sfidojne kushtet atmosferike dhe shkolla eshte 2 ore large nga shtepia e tyre.

Ata levizin me automjete te rastit dhe si ne kohe me shi si ne kohe me bore apo dhe ne vap ata shkojne ne shkolle dhe ne kopesht ne kembe.