Nga Ilir Metaj

Ju emigrante te dashur, qe edhe ato pak dite qe rrini per pushime ne Shqiperi, i flisni njeri-tjetrit ne greqisht apo italisht…pse dreqin vini?!Eshte e vertete shqiptar qe flasin lloj e lloj gjuhesh por shqip jo.

Nuk besoj se u sjell dashuria apo malli per vendin e njerezit.

Nuk keni mall per vendin: persa keni turp per origjinen!

Nuk keni mall per njerezit: persa u neverisni gjuhen !

Per fat te keq, ju vini vetem te shfryni frustrimin qe u ka deformuar karakterin!

Dhe zgjidhni ta shfryni,mbi vendin tuaj,njerezit tuaj,gjuhen tuaj!

Shfryni neveri!

Por nuk u japim neveri. Ajo qe mund t’u japim eshte vetem keqardhje.

Per te gjithe ne!

Eshte e vertete qe shqiptaret u flasin femijeve te tyre greqisht italisht anglisht dhe per gjuhen shqipe qe te paret tane u munduan aq shume ata as qe e marrin mundimin me i fol.

Gjuha eshte shqipe eshte krenaria e ketij kombi.

Pse duhet te ndodh keshtu?