Gjithmon pas festivaleve ka polemika keshtu ka ndodhur gjithmon.Ne nje status Alketa vejsiu ne Insastory ka publikuar peticionin e krijuar vetëm pak orë më parë, ku kërkohet që çmimi i madh t’i jepet Elvana Gjatës dhe që të jetë pikërisht Elvana që të përfaqësojë Shqipërinë në Eurovizion me kengen e saj.

Ajo ka thene:“Vjedhja e vitit? Elvana Gjata u vlerësua me pikët maksimale nga anëtarët ndërkombëtarë të jurisë, ndërsa dy zonja nga Shqipëria e vlerësuan përkatësisht me 2 dhe 8 pikë përformancë ne saj.

A nuk është kjo pak e çuditshme që t’i ndodhë të referuarës së fansave të Eurovizionit,”- shkruhet në statusin e publikuar nga Alketa Vejsiu, ku kërkohet edhe dhënia e çmimit për Elvanën.

Por gjera te tilla ndodhin keshtu e kane festivalet.