Pritet qe java qe vjen te jete me nje mote me reshje shiu dhe temperaturat te pesojne ulje.

Java pritet të karakterizohet nga reshje të dendura shiu ne te gjithe vendin nga jugu ne veri.

Reshjet do të jenë të dendura gjatë natës kryesisht në trekëndëshin Vlorë-Gjirokastër-Fier ku sasia pritet të jetë 10, madje deri në 20 milimetra shi në orë në zona të caktuara.

Ndërkohë, në orët e mëngjesit të datës 7 parashikohen reshje shiu thuajse në të gjithë territorin e vendit.

Java qe vjen pritet te jete me reshje dhe ulje temperaturash.