Tashme jemi ne nje kohe ku e gjithe vemendja e njerezve eshte Covid-19 dhe gjithasht te gjitha shtetet e kane kete perqendrim alert.
Mirepo OBSH ngre alarmin e ri per nje tjeter virus qe duket se eshte rritur ne permasa pertej te parashikueshmes dhe mesa duket nuk eshte kapur ne kohen e duhur perhapja e tij.

Keshtu qe virusi i HIV eshte ai qe po rrezikon te perhapet me shume se kurre pasi kane bere qe evidentimi i tij te behet ne nje moment me te vonshem. Mirepo zbulimi i tij sa më vonë të zbulohet aq më shumë rrezikon që personat që e kanë ta përhapin atë me teper.

“Kjo është një shenjë që strategjitë e testimit në rajon, nuk po funksionojnë si duhet për të diagnostikuar herët HIV-in”, thuhet në deklaratën e organizatës në fjalë.