Kjo absolutisht nuk duhet të ndodhë. Tani ne duhet të organizohemi për valenn e tretë” te ko vi d9, “e cila do të mbërrijë në shkurt por shpresojme qe kjo te jete nje vale me e lehte ne krahasim me ato qe kemi kaluar ndaj ne duhet te jemi te kujdesshem dhe te ruhemi sa me shume.

Në një intervistë virologu nga Lombardia, Fabrizio Pregliasco, kerkon qe vendin te të përgatitet.

“Masa më eksttreme” e izolimitt kombëtar, tregon eksperti, “sigurisht që do të ishte në gjendje të ndalonte infe/ksionet.

Por ne nuk mund ta përballojmë atë”. Për sa i përket shëndetit “sigurisht që do të ishte një masë më e përshtatshme nga pikëpamja e efektivitetit, por në këtë moment do të ishte e paperballueshme për vendin tonë”.

Tani “ideali është të presim për të kuptuar se si do te shkoje situata.

Duhet të presim rezultatet e masave të reja dhe të vlerësojmë shenjat”, por nëse situata e epiddemisë nuk përmirësohet “do të jetë domosdoshmërisht e nevojshme të arrihet izoliimi i përgjithshëm.

Nëse nuk vijnë rezultate në të ardhmen. kushtet e zvogëlimit të kurbës së infektimit, paralajmëron virologu masat më të ashpra nuk mund të shtyhen më tej “.

Megjithate presim qe situata te qetesohet dhe te shkoj drejt renies se numrit te te infektuarve.Ruani distancimin social perdorni masken dhe lani duart.