Surpriza me e madhe qe po perjeton sot Alketa eshte se ajo do te jete pjese e Sanrremos dhe kjo e ka lumturuar pa mase.

Ajo per kete ngjarje falenderon bashkeshortin e saj.

Keto jane fjalet e Alketes:”E shkrova këtë monolog duke parë një yll në qiell ca kohë më parë. Çdo fjalë është e vërtet dhe e ndjerë, por mbi të gjitha e jetuar. Në këto tre vite kam trokitur në shumë dyer në Itali, nuk ka qenë e thjeshtë. Sekreti është që kam pasur nxitjen dhe mbështetjen e njeriut që dashuroj, i cili më ka mësuar se kur e do një grua fort duhet ta mbështesësh në ëndrrat e saj. “Mos u dorëzo, ti do t’ja dalësh!” Dashuria, forca dhe frymëzimi im. Për këtë jam vajzë me fat.”