Ky eshte pallati legjendar qe cdo dite i shtohet nga nje kat.

Dhe me e bukura eshte se pse nuk ra pallati pa leje ne bregdet.

Pallati ka pasur leje për 20 kate por si gjithmonë, ne shqiperi shto ‘ujë e shto miell’ ka vajtur deri 28 kate lartësi.Dhe me sa duket ai nuk dorezohet do ta coje dhe me larte.

Për inxhinieren Prof. Luljeta Bozo ka të paktën një arsye se perse, nga ajo që shohin nga larg qytetarët, nuk pësoi gjë ai pallat.

‘Unë mendoj se ai pallat ai në bregun e detit që ka shtuar kate pa leje,(sic ndodh gjithmon ne Shqiperi) ka tre kate nën tokë. Vendosja në thellësinë e duhur të themelit dhe në thellësinë e përshtatshme dhe strukturës së sipërme…

Kjo eshte arsyeja se pallati nuk ka rene se ka nje themel te strukturuar mire.

Themeli eshte pika me e forte e nje objekti.

Ndaj kjo eshte arsyeja pse po rri ne vend pallati.