Nje nga aktoret me te medhenje shqiptar Ndricim Xhepa feston sot 63 vjetorin.

Teatri Kombetar i uron aktorit ditën e lindjes, duke renditur disa prej roleve dhe filmave që ai ka luajtur gjatë karrierës së tij të pasur artistike.

Ai eshte nje aktor shume i mire ne filma dhe ne teater dhe ka luajtur me qindra role perballe dhe me aktore shume te mire shqiptar.

Ai mbaroi studimeve në Institutin e Lartë të Arteve më 1979 dhe ka interpretuar mbi 30 role ne teater.

Ndricim Xhepa është shpallur 3 (tre) herë fitues i Kupës për ‘’Aktorin më të Mirë” në ‘Festivalet e Filmit’ në vitet: 1987, 1989 dhe 2000; 2 (dy) herë fitues i Çmimit “Aleksander Moisiu” për “Aktorin më të Mirë” në ‘Festivalin Kombëtar të Teatrit’ me 1986 dhe 1995.

Gjithashtu, ai mban titujt “’Artist i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh i Punës’’.