Ministri i Jashtëm per Kosoven, Behgjet Pacolli vizitoi menjëherë Shqipërinë pas lekundjes sizmike.

Gjithashtu, ai dhuroi plot 1 milionë euro për të pastrehet dhe bëri edhe një premtim shumë të madh.

Ai ka shprehur se ai vetë do të ndërtojë banesa për ata që mbetën pa çati në kokë, referuar kështu qytetit turistik të Krujës.

Pacolli gjate takimit në Krujë tha se:

Nëse nuk do kete pengesa ne mund te ndertojme një pallat me 45 banesa nga 80 metra katrorë, për 3 muaj.

Ai sugjeroi se aty ku ka pallate mirë është me zbrit poshtë dhe meqenëse Kruja është qytet turistik më mirë ne zona ku krijohet një infrastrukturë tjetër me shkollën e kopshtin afër.