Sipas parashikimeve te sinopikaneve, pritet që java e ardhshme të kemi një mot të kthjellët.

Tashme sitët e ftohta te dimirit dhe temperaturat disa gradë nën zero pritet të zëvëndësohen nga ditet e ngrohta me diell.

Kështu pritet qe e gjithë java te jetë e ngrohtë dhe me diell në pjesen me te madhe te territorit.

Megjithatë sinoptikanet thone se mëngjesi dhe mbrëmja pritet qe të jenë të ftohta dhe me temperatura të ulëta