Nje histori e bukur ka ndodhur midis nenes dhe femijes se saj 6 vjecare.

Ajo e shkoje ne fshat me vajzen e saj qe ajo te mesohej me nje jete ndryshe dhe te kuptoj se si jeta ne fshat eshte e veshtire dhe duhet te jeshe e forte dhe qe eshte nje jete e varfer ndryshe ne qytet.

Ajo mendonte se vajza e saj duke qenë se rritesh në një familje të pasur do të priste gjithmonë çdo gjë gati nga prindërit e saj dhe nuk do të punonte për gjërat që do donte ti arrinte.

Por udhetimet ne fshat qe bente cdo jave i ndryshuan jeten vajzes dhe nenes sepse atje mesuan gjera te reja dhe se jeta te do te forte dhe te punosh cdo dite.

Më pas nëna e pyeti nëse vajza ishte mërzitur ato ditë.

Vajza e vogël ka dhënë një përgjigje që i ndryshoi botëkuptimin nënës së saj:
Jo nuk u mërzita. Vura re se kemi një qen dhe një mace dhe ata kanë katër qen dhe tre mace. Ne kemi një pishinë mermeri në kopshtin tonë, dhe ata kanë një lum jo shumë larg shtëpisë. Ne kemi llamba të ndezura në kopshtin tonë dhe ata kanë yje gjatë natës. Nga ballkoni jonë sheh pallatate ,aty sheh barin dhe gardhin. Ne nuk kemi tokë dhe ata punojnë çdo ditë në tokë. Ne blejmë ushqim në dyqan, ata e rrisin vetë ushqimin e tyre. Ata kanë fqinjtët dhe kafshët e tyre që i mbrojnë, ne kë kemi? Ata janë më të lumtur se ne mami.”

Dhe kjo eshte nje arsye pse duhet ti vizitojme me shume fshatin sepse fshtani eshte gjithmon i bukur.