Sot ne Fiks Fare u trajtua një ngjarje aspak e kendshme dhe i ka ndodhur çiftit Mujo të cilët marrin rrugën nga Kanadaja për pensionin që u ka përvetësuar arkëtarja e postës në vitin 2016.

Pas 3 vitesh pritje, me interesimin e Fiks Fare, drejtori i postës urdhëron kryerjen e pagesës për pensionistët.

Dhe ne e falenderojme pa mase.

Nena shprehet se ajo dhe burri i saj prej disa vitesh jetojnë larg shqiperise por që nga muaji korrik është detyruar të jetojë në një shtëpi me qira në Pogradec që të mund të zgjidhte problemin e marrjes së pensionit.
Ata kane vuajtur shume per ta marr pensionin sic ndodh gjithmon ne shqiperi.

Cdo gje ne shqiperi duhet te vuash.

Arketarja është thirrur të dëshmojë nuk do të paraqitet në seancën e gjyqit, pasi ai nuk ka lidhje me përvetësimin e pareve, madje qartazi nxjerrë se ato i ka vjedhur kolegia e tij Aleksandra. Edhe në postën qendrore në Korçë ish drejtori i saj i cili dikur kërkesat e çiftit i linte të “flinin” në sirtarë, e pranon se lekët janë vjedhur nga arkëtarja . Ai i kërkon që zonja Mujo t’i marrë një shkresë prokurorisë ku të thuhet se nga hetimet ka rezultuar që lekët janë përvetësuar nga arkëtarja e postës. ”
Merr këtë shkresën njëherë se drejtori nuk do t’i jap lekët nga xhepi ty” shprehet ai.

Por ne fund cifti i moshuar i merr leket me ndihmen e fiks fare.