Pasi kanë kaluar disa ditë të nxehta kudo neper territoret shqiptare, Kosova është përfshirë nga reshje shiudhe breshëri.

Sipas disa fotove virale në rrjetet sociale në Ferizaj, Shtime, në disa fshatra të Rahovecit dhe Gjakovës, ka rënë sasi e konsiderueshme e shiu.

Reshjet e shiut kanë qenë kryesisht në formën e breshërit me përmasa shumë të mëdha, qe rrallehere jane pare.

Në territorin shqiptar, ne Has, madje janë shkaktuar edhe dëme materiale, siç mund ta shihni në pamjet më poshtë tē publikuara nga mediat në Kosovë.

Eshte e dukshme se breshëri ka shkaktuar dëme të mëdha materiale, duke thyer xhama të makinave dhe në gjithashtu edhe bujqësi.