Ndarja e aktorit të mirënjohur Xhevdet Ferri preku zemrat e të gjithë shqiptarëve ai nje nga aktoret me te mire shqiptar dhe do te mbetet nga ikonat e artit shqiptar me roleve shume te bukur qe ai la pas

Por nje dedikim te bukur ka bere vajza e tij ku ajo shkruan:”O Captain! My Captain!”.
Kjo shprehja është pjesë e poemës së famshme të Walt Whitman, dedikuar presidentit amerikan Abraham Lincoln, pas shuarjes së tij.

Bora kishte vetëm pak kohë që kishte sjellë në jetë fëmijën e saj, ndërsa aktori e shijoi shumë pak ndjesinë e re të të qenit gjysh.

Por brezat e rinj do te krenohet me nje aktor te till si ai aq brilant.