Ne ditet ne vijim moti ne Shqiperi do te jete me reshje shiu dhe ka per te qene e njejte per shume dite me radhe.

Keshtu Instituti i Gjeoshkences ka paralajmeruar se do te kete permbytje dhe kane theksuar se reshjet e shiut do te sjellin rritje te papritur prurjesh te lumenjve te mesem e te medhenj: Drin-Buna, Mat, Ishem, Erzen, Shkumbin, Seman dhe Vjose.

Madje parashikohet se përmb ytje mund të shkaktohen nga lumi Drin-Buna dhe Liqeni i Shkodrës me prurjet maksimale të cilat parashikohen të arrijnë zonat e rre zikuara në datën 12 Janar 2021.

Prurjet maksimale Lumenjtë Mat, Ishëm, Erzen dhe Shkumbin do i arrijnë në fundin e datës 8 dhe 9 Janar 2021.