Corriere Della Sera i ka kushtuar një artikull shume te bukur per Alketa Vejsiut duke thënë se ajo ishte një nga surprizat e “Sanremo 2020” dhe se e pushtoi skenën gjigande te Sanremo.Ishte nje vullkane i vertete dhe shume virtuoze.

Alketa thote se:“Për mua kjo është një ftesë e veçantë, pika më e lartë e karrierës time. Italia është një shembull i integrimit dhe mikpritjes”, u shpreh Alketa gjatë prezantimit.

Por gazeta prestigjoze nuk mund mos t’i kushtonte vëmendje të veçantë jetës së moderatores, ku thekson dhe njëherë se ajo është Alketa vullkanike, ylli i vërtetë i televizionit shqiptar dhe she .

Ajo ishte moderatorja me e mire ne krah te Amadeus.

I urojme plot suksese.