7 ton perime jane bllokuar nga autoritet greke qe vinin nga shqiperia.

Ato jane bllokuar per shkak se mbanin permbajtje te larte pesticidesh dhe shume te dem shme per konsumatoret.

Nuk eshte hera e pare qe ndodh nje gje e till qe autoritet greke kthejn pas fruta perime te mbushur me pesticide.

Speca,domatet dhe kungujt pas analizave të bëra kane rezultuar se perimet kishin përmbajte të lartë chlorpyrifos. (0.17 mg / kg – ppm)

Sekuestrimi i 7 ton perime u bë nga I. U.R.E.