Pergjigja e veterinerit se perse qente disa i lehin dhe disa te tjere nuk i lehin.

Qente shikojn ndryshe nga njerezit dhe kane receptor tjeter kuptimi.

Ka shume arsye pse nje qen leh apo rri urte.

Ka te bej dhe lidhja dhe koha e zgjatjes ne kasollen e tij apo koha se sa ka pa u ushyer por cfare do qe te bej qeni te leh apo jo ju gjithmon shikoni rrugen para.

Ecni drejte duke e lene qe qeni te kuptoj qe ju jeni ne rrugen tuaj.

Qent kane dhe nuhatje shume te forte qe arrijn te dallojne aromen e njerezve.Dhe aroma mund te sjell iirtim te tyre apo ata mund te nevrikosen apo lehin.