Shpesh here kemi degjuar se nuk duhet ta leme ndezur dushin apo boljerin sepse harxhon energji.

Por ja cila eshte e verteta qe nuk e keni ditur.

Dilema e cdo familje shqiptare gjithmone ka qene a duhet ta fikim boljerin se nese e fikim ai do te harxhoje me shume kur te rindizet.

Duhet ta kemi parasysh se shpenzimet varen se a fikni boljerin apo jo.

Varesisht se per cfare perdoret dhe sa shpesh duhet gjithmone te fiket boljeri kur rryma eshte e shtrenjte.

Prandaj eshte mire qe familjete medha ta ndezin boljerin gjate nates e ta fikin ne mengjes sepse gjate kesaj periudhe mund te jete rryma me e lire.

Keshtu eshte e gabuar ideja qe boljeri mund te rri vazhdimisht i ndezur sepse ka termostatin e brendshem qe e fik dhe e ndez sipas temperatures se caktuar, e kjo menyre gjoja shpenzon me pak energji.

Gjithashtu duhet te keni parasysh se duke e lene dite e nate ndezur rrezikoni qe ndonje element sigurie i brendshem mund te prishet apo digjet.