4 lekundje sizmike kane ndodhur sot ne Itali ne oren 9 dhe 10 te mengjesit ne zonen e Beneventanos.

Dhe njerezit kane zbritur ne rruge per te mos u lenduar.

Lekundja e pare ndodhi ne oren 9 paradite dhe ishte me magnitude 30.4, dhe lekundja e dyte ndoshi dy minuta me pas dhe ishte me mmagnitude 3.2

Behet e ditur se epiqendra eshte lokalizuar ne zonen e San Leucio del Sannio.

Por rreth 30 minuta me vone kane ndodhur serish edh dy lekundje te tjera.

Perkatesisht ne oren 9:52 me magnitude 3.0 dhe 9:53 me magnitude 3.4.

Thuhet se shkollat dhe institucionet publike jane mdyllur dhe se momentalisht nuk ka pasur deme.