2019 ka qene viti i lekundjeve sizmike duke filluar nga Shqiperia Greqia Turqia Pakistani etj.

Por pas ketyre shteteve tani rradhen e ka Kolumbia.

2 lëkundje me magnitudë 6 dhe 5.8 të shkallës rihter janë shënuar në Kolumbi mbrëmjen e sotme.Pas europes tani vjen koha e Kolumbis.

Lëkundjet me magnitudë 6 u ndjenë për më shumë se 30 sekonda, epiqendra e të cilës ishte afër qytetit më të madh të vendit, Bogota.Por nuk ka pasur probleme.Cdo ka kaluar ne paqe.

Sipas qendrës sizmologjike USGS, të dy lëkundjet ishin në thellësinë 10 km.