2020 do vi me rregulla te reja nga 1 marsi do te hyjne ne fuqi ligje te reja per ballkanasit qe duan te punojne ne Gjermani.

2 jane rregullat kryesore gjuha dhe mosha.

Rregullat janë percaktuar në Ligjin e Emigracionit, tani njojhja e gjermanishtes do të jetë kusht i rëndësishëm pa të cilin nuk do të mund të punoni.

Për sa i përket moshës, edhe ajo do të jetë një nga kushtet por akoma nuk është përcaktuar me saktësi, por thuhet se Gjermanisë deri në vitin 2060 i duhet edhe 400 deri ne 500 mijë punëtorë.

Eksperti gjerman i emigracionit thote se deri në vitin 2040 mbi 35 përqind e popullsisë në Gjermani do të ketë origjinë të huaj.

Ndaj behuni gati te mesoni Gjermanisht.

Anglishtja po fillon te behet gjuha e dyte per tu mesuar sepse te gjithe duan te mesojne Gjermanisht.

Ndersa Shqiperia ne 2040 do kete mbetur me 300 mij banore.