Lekundjet sizmike as ne 2020 nuk paskan per te mbaruar sipas IGJEUM epiqendra ka qene ne Kepin e Rodonit dhe n e Korce.

Njëmbëdhjetë lëkundje tërmeti janë regjistruar gjatë natës së 2 janarit në Shqipëri.

Magnituda e lëkundjeve ka shkuar deri në 3.4. Tërmeti i fundit është regjistruar nga IGJEUM në orën 05:50, me epiqendër në Detin Adriatik me magnitudë 2.5. Por kjo nuk ka vend per te shqetesuar ndaj mos u shqetesoni.

Ne duhet te mesohemi me kete fenomen tashme.

Në orën 5 e 25 në Korçë lëkundja e regjistruar ka qenë me magnitudë 2.1.Por ka qene e vogel ndaj Korca ka vazhduar jeten normale.

Por lëkundja me magnitudën më të madhe gjatë natës së sotme është regjistruar në orën 2:13 në Korçë, me madhësi 3.4 ballë.

Forca sizmike eshte ne renie dhe kjo e tregon dhe shifrat e lekundjeve.

Shpresojme qe ne ditet ne vazhdim shifrat do tregojn se keto lekundje do vijne drejt shuarjes.